Fjord Bakehouse er et lite bakeri, som kombinerer norske og amerikanske håndverk og smaker.

 

Fjord Bakehouse er et håndverksbakeri som holder til i Lervik, Norge (Fredrikstad).

vi langtids hever alle våre brød og bakevarer, og benytter naturlig gjær som vi lager over tid. En naturlig surdeigbase er det vi bruker, med en langsom gjæringsprosess. En annen teknikk vi også tar i bruk er en lavt gjæret “poolish,” . Disse metodene skaper en kompleks smak, uten å bruke tilsettningsstoffer.

Meste av arbeidet er utført for hånd, og gjæringsprosessen er vanligvis 12- 24 timer.

bortsett fra våre brød og bakevarer lager vi også deilige American Style cookies og andre godsaker som vil glede både små og store.

 

OUR STORY

 

Pete Mahoney is an American who fell in love with a Norwegian. In 2010 he met his wife Hege in Tokyo, and after years together as missionaries they settled in Norway in 2017 with their three children (all born in different countries).

Pete had a dream to open a small bakery in near his wife’s hometown of Engelsviken. After gathering insight and inspiration from the School of Artisan Food in Nottinghamshire UK, he set out to make great bread and pastries using traditional methods of fermentation.

The dream of Fjord Bakehouse is to have a shop that can create a multi-generational gathering place where friends and neighbors can meet over a cup of coffee and something delightful to eat.

In June of 2018 we signed a lease for a property in Lervik (close to Engelsviken) and are currently closed for remodeling. Stay tuned for more information on developments for the bakery!